Voor de Eindhovense stichting KUNST- EN zijn de volgende publicaties uitgegeven:
GEWERVELD-ONGEWERVELD

beschrijving van een project in de Bewaerschole
in Burgh Haamstede
.
4 instalaties
van:
Kitty Doomernik,
Henk van Rooij,
MariŽlle van den Bergh
en Mels Dees

ISBN 90-805027-4-x
oplage 500 exemplaren


DOOREGEN LAPJESeen internationaal textielproject in de Galerij Germinahof te Sterksel.
 Hierbij verscheen een 2-talige catalogus in kleur,
 ingeleid door Drs.Caroline Boot, conservator Kunst en Vormgeving van het
 Nederlands Textielmuseum te Tilburg
.

Oplage:500 exemplaren

ISBN-10: 9080502758
ISBN-13: 97890502758


De Stichting Kunst-En werd in 1984 opgericht, gelijktijdig met en als zusterorganisatie van de Stichting Kunst-Plus
 en de Vereniging voor Beeldende Kunstenaars WIT.
 Dit zijn alle kunstenaarsinitiatieven, waarbij van meet af aan dezelfde groep kunstenaars
 uit Noord-Brabant betrokken is geweest
Kunstenaars uit Eindhoven en omgeving richten 1984 de stichting KUNST-EN op.
Ontevreden over de mogelijkheden voor tentoonstellingen in deze regio en de mogelijkheden voor het realiseren van vrije projecten voor beeldende kunstenaars naar het afschaffen van de beeldende kunstenaars-regeling, zocht men nieuwe vormen van realisering en financiering
Het was vier jaar naar de bezetting van de fabriek in de Baarsstraat in de wijk Strijp door kunstenaars, die in eerste instantie op zoek naar ateliers, dit pand hadden bezet.
 Bovendien bleken veel projecten van kunstenaars door de gemeentelijke bureaucratie onmogelijk te worden. Bij de gemeentelijke instellingen was geen enkele vertegenwoordiging van kunstenaars gewenst. Alleen zelfbestuur van de kunstenaars bleek een uitweg.


Stichting Kunst-En realiseerde externe tentoonstellingen en projecten voor en met de leden van “WIT” en andere  kunstenaars.
 De Stichting Kunst-En zet zich ook incidenteel in voor het realiseren van monografieŽn van kunstenaars en foto- en filmdocumentaires.

De geschiedenis:

1991/1992      “Hongaarse en Nederlandse kunstenaars van nu” uitwisselingsproject met een 4-talige catalogus in kleur, oplage 1200, ingeleid door  dr.M.Praznovsky, direkteur van het  Museum te Veszprťm - Hongarije

1993                WIT-boek: Groepstentoonstelling van de leden van WIT, ingeleid door Drs Frank Lubbers, conservator van het Van Abbemuseum Eindhoven.

                         Hierbij verscheen een grafiekuitgave met werk van 13 deelnemers met een oplage van 200.

1997                “Werktuigen der verbeelding” jubileumtentoonstelling  t.g.v. het 15-jarig bestaan van Galerij Germinahof, te Sterksel, geopend door Burgemeester Mevrouw L.van den Heuvel-Planje. Hierbij verscheen een zwart-wit catalogus met een oplage van 500.

1997                “Een gebied zonder eind”, bibliotheekproject Schijndel, geopend door Mevrouw L.van Schaaijk, wethouder.

                         Dit project omvatte een groepstentoonstelling in de Openbare Bibliotheek en het door de deelnemers geheel verzorgen van het tijdschrift “TEKEN” (in de vorm van een leesportefeuille), met werken die speciaal voor dit  doel ontworpen en gemaakt waren, in kleur, oplage 200.

1998                “De oorsprong der dingen”, beeldententoonstelling Galerij Germinahof, begeleid door een zwart-wit catalogus, oplage: 500.

2001                “Divertimento” Benaderingen van de openbare ruimte: een internationale beeldententoonstelling in de tuinen van Kasteel Geldrop, geopend door Jan Hoet, directeur van het S.M.A.K. te Gent en de heer Roel Augusteijn, toenmalig gedeputeerde van cultuur der Provincie Noord-Brabant.

                         Bij dit project verscheen een digitale catalogus.

2003/2004      “Gewerveld-ongewerveld”, project in “De Bewaerschole” te Burgh-Haamstede, afgesloten door Aloys van den Berk, voorheen conservator van het Bonnefantenmuseum en directeur van het Centrum Beeldende Kunst De Krabbedans te Eindhoven

                         Bij dit project verscheen een 2-talige kleurencatalogus in een oplage van 500.

2005                “Doorregen lapjes” – internationaal textielproject Galerij Germinahof te Sterksel. Hierbij verscheen een 2-talige catalogus in kleur, ingeleid door Drs.Caroline Boot, conservator Kunst en Vormgeving van het Nederlands Textielmuseum te Tilburg

2006                “Langs de grenzen van het heden” – groepstentoonstelling in “De Sigarenfabriek” te Delft

2007                Internationaal symposium, titel: The Dutch Connection” in Kunstraum ArtDepot te Magdeburg, Duitsland.


HOMEPAGE