DE SITUATIE VAN DE BEELDENDE KUNSTENAAR IS NIET VERBETERD !  KRANT_1

In het museum Maritshuis in Den Haag hangt een schilderij uit 1590 van de Franse kunstschilder François Bunuel, het heet:
„De inbeslagname van het interieur van het atelier van deschilder“.

De situatie van de meeste kunstenaars is ook nu ook nog zeer kwetsbaar, in Nederland.

Gelukkig bestaat er sinds 1945 een organisatie die haar best doet om de omstandigheden voor de beeldende kunstenaars in dit land te verbeteren. Zij doet dit onder meer door de aandacht van de politiek te vragen voor de situatie van de kunstenaars, het verzorgen van o.a. de belastingaangifte en juristisch advies.

De Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars BBK in Amsterdam telt bijna 2000 leden. De BBK werkt ook met andere organisaties in Europa samen via de IAA. Zeker zinds veertig jaren heeft de BBK ook een Krant uitgegeven voor haar leden en belangstellenden.

Twaalf jaren heb ik het lay-out en de redactie van deze krant voor de BBK gedaan. Zinds 2002 heb ik van alle kranten ook PDF-bestanden gemaakt.

Deze PDF-bestandenzijn hier te lezen en down te loaden.

Aan de BBK-Krant werkten onder anderen mee: Ron van den Bosch, Rob den Boer, Bartke Maatje, Marije Kos, Paul van der Smit, Dunya Willeman, de bureaumedewerkers Jonna van ´t Hof, Alex Schreiner en veel leden van de BBK.

2013 besloot het bestuur van de BBK een kleinere publicatie in het formaat A4 uit te geven. Deze heet BBK Magazine en kan via de BBK-website (bbknet.nl) worden bekeken en opgeladen. Informatie over het lidmaatschap kunt u eveneens op dit adres vinden.


Hans-Joachim Schröter